« Terug naar overzicht
Cadeautip: Yoga & Ayurveda Dagretreat
14 dec 2017

Cadeautip: Yoga & Ayurveda Dagretreat

In de afgelopen jaren heb ik veel opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van yoga, voeding, massage, ayurveda en momenteel yoga nidra. Dit betekent vaak een dag of weekend mezelf helemaal onderdompelen in nieuwe materie, onthaasten en meer ‘zijn’. Met meestal een lunch, fijne mensen en aan het einde van de dag vol inspiratie weer naar huis. Heerlijk!


Toen ik nog in Nederland woonde en een meer gestrest leven had, waren deze workshops en dagen een uitje, een moment om uit te tunen van alles om me heen en me weer te verbinden met mezelf. Bovendien hecht ik zelf meer waarde aan een beleving, al dan niet in de vorm van een (kerst)cadeau, dan aan materiele spullen. Dit bracht me op het idee om naast weekend- en weekretreats ook dagretreats te organiseren. Omdat de meesten van ons wel een dag hebben en soms een weekend of week te veel vraagt.
Voeding is enorm belangrijk voor me en dit is iets wat ik anderen graag wil meegeven of wil laten ervaren. Een uitgebreide voedende lunch moest onderdeel zijn van de dagretreats. In november vonden de eerste dagretreats plaats (Luxemburg en Kampen)! Overvol en een succes. Wat een mooie dagen en wat een blessing om deze te delen met zoveel mooie vrouwen (mannen zijn van harte welkom :) )

Wil je zelf deze dagretreat ervaren? Wil je tot rust komen en disconnecten van je dagelijkse leven? Iemand anders deze dag cadeau doen?
De volgende retreat is op zondag 7 januari 2018 in Yogacentrum Kampen. Gun jezelf een korte break en dompel je onder in een dag vol yoga, ayurveda, een heerlijke vegetarische lunch en yoga nidra. Een relaxed cadeau voor de feestdagen!
We starten de zondagmorgen met een rustige maar krachtige hatha yogales, pranayama en meditatie. Je zakt dieper in je lichaam en jezelf en zal meer stilte en openheid ervaren. In deze ‘space’ ontvang je de basis principes van de Ayurveda en uiteraard proef je wat deze inhouden. Je zintuigen worden geprikkeld met een heerlijke Ayurvedische en vegetarische lunch afgestemd op het seizoen, de winter! Na de lunch vervolgen we de Ayurveda kennis en gaan we dieper in op de helende kracht van ademhalen. We sluiten de dag af met een Yoga Nidra. Een krachtige en helende yogapractise voor diepe relaxatie en ter verbetering van slaap, in de traditie van Swami Satyananda Saraswati (Bihar School of Yoga).

Deelnemers over de dagretreat:

“De yoga nidra was een nieuwe en mooie ervaring. Ik heb in tijden niet zo goed geslapen als na de yogadag met Jeanette. “

“Jeanette heeft veel uitgelegd over Ayurveda en met kleine tips heb ik veel minder last van een opgeblazen buik. Bovendien voelde het logisch en snap ik nu meer over kwaliteiten van mezelf en mn omgeving. “

“Ik heb me diep ontspannen gevoeld na de yoga nidra. Een bijzondere ervaring”.

Datum:                Zondag 7 januari 2018
Kosten:               € 45   |   10-16 uur
Locatie:              Yogacentrum Kampen

Info en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor nu..mag ik mezelf morgen onderdompelen in weer een mooie Yoga Nidra dag (onderdeel van de opleiding) met lieve vrienden, swami Vedanta (Bihar School of Yoga) als teacher, lunch in het lekkerste vegetarische cafe van Monchique en nieuwe kennis en practises die ik graag in het nieuwe jaar met je deel. Mn eigen soort van dagretreat!

Ik wens je warme feestdagen.
Liefs X