« Terug naar overzicht
Kerst rumchocoladetruffels
22 dec 2017

Kerst rumchocoladetruffels

Zo'n 8 jaar geleden ontdekte ik in de Ayurvedische opleiding deze overheerlijke chocoladetruffels en nog steeds zijn ze een groot succes! Thuis, voor anderen, in retreats en tijdens workshops. Misschien wel het meest simpele recept dat ik ben tegengekomen, met slechts een paar ingredienten en toch zo ontzettend lekker: de chocoladetruffels! Gelukkig vandaag de dag te vinden op ieder suikervrij/ veganblog, daarom nu een speciale kersteditie met.....rum!


Deze dadelchocoladetruffels zijn een treat voor je smaak, body & soul. Dadels en amandelen worden in de Ayurveda gezien als ojasverhogende voeding en geven je veel 'voeding', naast hun zoete smaak. Zoet geeft ons een instant troostende en voedende smaak en het kalmeert ons lichaam en onze geest. Zoete voeding levert kracht en vitaliteit, smeert de huid, voedt onze zintuigelijke organen en maakt ons blij. Need I say more?
Zelf heb ik altijd dadels, amandelen en (rauwe) cacao is huis, maar er zijn vele variaties mogelijk met sinaasappelrasp, rozenwater, cardamom, kokos etc. Mijn ervaring met recepten is altijd: volg grotendeels het recept maar gebruik ook je eigen fantasie en smaak om een gerecht eigen te maken. Probeer, experimenteer en vergeet niet je beste versie op te schrijven!
Verras jezelf, familie en vrienden met deze kersteditie:

Rum Chocoladetruffels

- 150 gram amandelen of amandelmeel (ik varieer graag met hazelnootmeel voor een nutella effect)
- 200 gram zachte dadels
- 2 eetlepels (rauwe) cacao
- ½ theelepel of naar smaak 1 theelepel sinaasappelschil
- 3 eetlepels amaretto of een andere rum variant of als je meer van sinaasappel houdt, zoals ik gebruik dan een sinaasappellikeur.
- kokosrasp
- pinches of love :)

Bereiding
1. Ontpit de dadels en maak deze zacht met een vork of blender (voorzichtig met de blender of keukenmachine anders kan deze bij erg harde dadels vastlopen). 
2. Kneed de dadels, amandelmeel, rum, cacao en sinaasappelschil door elkaar, maak kleine balletjes en rol deze door de kokos. Zelf werk ik graag met mn handen. Het masseren van het deeg geeft al een aardend en rustgevend gevoel. Laat de kokos achterwege als je hier niet van houdt en rol ze door wat cacao. Je kunt (lekker in de winter) ook variëren met kaneelpoeder/ kardemompoeder of bijvoorbeeld speculaaskruiden.
3. Geniet!