« Terug naar overzicht
Prive Yogaretreat
10 feb 2018

Prive Yogaretreat

In mei 2016 plantte dierbare vriendin Marije een zaadje. Ze wilde me graag bezoeken in Portugal, tegelijkertijd haar yogapractise weer oppakken, kijken naar haar voedingspatroon én haar gevoel van ‘stuckness’ verlichten. Het privéretreat was geboren en eind mei 2016 haalde ik haar op van het vliegveld in Faro. We hebben een volle week samen doorgebracht, de mooiste stranden bezocht, gewandeld, vakantie gevierd en...hard gewerkt. Een bijzondere week met mooie en ontroerende momenten, de wind in onze haren, de zon op onze huid en sprankelende ogen met soms tranen en vooral joy.


Inmiddels hebben tientallen prachtige vrouwen haar gevolgd. Iedere retreat uniek en met andere behoeftes en wensen. Ik ben volledig in mn element wanneer ik voor 1 of 2 gasten een holistisch programma verzorg. Dan komen alle onderdelen van de yoga, Ayurveda en de natuur samen. Vanuit de Ayurvedische principes kijk ik welke practise op welk moment nodig is, waarbij ademhaling, houdingen en ontspanning centraal staan.
Onlangs noemde een vriendin de week een luxury wellness retreat. Ik wist eerst niet goed wat ik van de woorden luxury en wellness vond. Al pratende kwamen we tot de conclusie dat comfortabel, voedend en helend was wat ze voelde en bedoelde. Dat is wat ik vrouwen wil meegeven in deze jachtige wereld.

Luxe versus sober
Voor mijzelf is luxe tegenwoordig de kennis hebben en eigen maken om gezond te blijven. Gezond op fysiek, psychisch en emotioneel niveau. In contrast tot onze consumptiemaatschappij ziet dat er misschien simpel, stil en sober uit. Maar in stilte en soberheid huist veel liefde, ruimte en helderheid. De helderheid in lichaam en geest om de juiste keuzes te maken.
Waar wij yoga, massages en goede voeding verbonden in een retreat als luxe zien, zijn deze in andere culturen onderdeel van de levensstijl. Waar familie en gezinsleden elkaar dagelijks masseren. Waar nog de kennis aanwezig is wat en wanneer te eten, voor welke aandoening en voor wie.
Expert en guru op dit gebied is dr Vasant Lad en hij is de grondlegger van de Ayurveda in de Westerse wereld. Een prachtige sutra uit een van zijn boeken luidt:
“That person who always eats wholesome food, enjoys a regular lifestyle, remains unattached to the objects of the senses, gives and forgives, loves truth and serves others, is without disease. “
En in de Ayurveda geldt: without disease is bliss.

Ware natuur
Tijdens de retreat neem ik je graag mee in mijn leefomgeving, de soms ruige natuur in Portugal, waarbij de aarde, de oceaan, de wind en de zon je omringen. Een meer verstilde en simpelere ‘way of living’. Uiteraard krijg je tools, adviezen, inzichten en recepten mee naar huis om deze dagelijks te integreren. Je herkent je ware natuur en kunt daar zelf de juiste keuzes voor maken. De ‘luxe’ retreat plant zaadjes om liefdevol voor jezelf te zorgen en gezond te blijven.

Review Marije
"Ik voelde me niet gezond, niet fit, niet blij en mijn werksituatie was verre van ideaal. Je leest en hoort veel over gezonde voeding en hoe je het beste kunt afvallen. Er wordt gestrooid met mooie quotes die je vertellen wat geluk is. Maar hoe doe je dat nou? Ik moest eruit! Jeanette masseerde mij regelmatig en ik volgde af en toe een yogales bij haar. In een fijn en open gesprek legde ik mijn situatie uit en in mei 2016 was ik in Portugal. Ik was verrast. Dat al je basisbehoeften (voeding, beweging, ritme en slaap) samenkomen op zo’n reis. Dat er zo snel zoveel kon veranderen had ik niet verwacht. Mijn lichaam voelde na de 4e dag al veel fijner, mijn spijsvertering verbeterde aanzienlijk en de klachten waar ik altijd last van had, werden minder. Ik genoot van de zon, de stranden, de yoga, het eten en de vele ayurvedische tips. Op dag 5 had ik zoveel antwoorden, dat ik niet anders kon dan een belangrijke keuze maken. Ik geniet bijna dagelijks van de vele recepten en als het lukt, wandel ik iedere dag! De kwaliteit van leven is voor mij veranderd, ik voel meer tijd en rust. Deze retreat in Portugal is onbetaalbaar en heeft me enorm veel gegeven!"

Review Ania & Claudia
"Wow, deze ervaring overtrof ALLE verwachtingen. Kennis en expertise van onze gastvrouw is 'sky high': voeding, yogasessies, coachingsgesprekken, massages. Dit alles omringd door zon, zee en strand. Oprecht te noemen 'luxury wellness retreat'. Bedankt voor je gastvrijheid, warmte, zorg, deskundigheid, passie en veel en veel meer!"

Programma
Wil je ook een week volledig tot jezelf komen? Een escape van je drukke bestaan? Verstillen in de natuur en in jezelf in het mooie Portugal? Ik ontmoet je graag!
Minimaal 3 dagen, maximaal 6. Maximaal 2 personen

- Yoga en meditatie (dagelijks)
- Ayurvedisch voedingsconsult + recepten
- Dagelijkse uitleg over Ayurveda en de elementen
- 1 x massage (per 3 dagen)
- 2 vegetarische maaltijden per dag
- Dagelijkse wandeling
- Optioneel: extra massages en behandelingen, kookles, coaching of surfen.

Mail me voor een vrijblijvend advies. Misschien tot snel! Liefs X